У школі – енергія вічності

Не кожен учнівський колектив має музей. А от школа №93, що на Виноградарі, може похвалитися аж двома. До створеного раніше Музею козацтва приєднався Музей пам’яті і слави. Директор школи Світлана Рахуба зізналася, що планують відкрити ще й третій.

У Музеї пам’яті й слави представлено дві експозиції: одна присвячена Другій світовій  війні, а друга – афганській. На стендах «Битва за Київ», «Усе для фронту, все для перемоги», «Ветеранська організація «Виноградар», «Афганістан – мій біль» та «Шляхами афганської війни» учні можуть прочитати багато пізнавальних матеріалів та роздивитися фото, одяг, погони, зброю, нагороди героїв двох воєн. Поки що експозиція невелика, але з часом буде поповнюватися. Чимало експонатів подарували ветерани.

Матеріально допоміг у створенні шкільного музею депутат Подільської райради, воїн-афганець Сергій Афіндуліді. Свої книги, присвячені воєнній тематиці («Пам’ять – енергія вічності» та «Вспомним, товарищ, мы Афганистан»), подарував музею письменник-афганець Володимир Красюк. Також допоміг у створенні експозиції і перший випускник школи №93 – воїн-афганець Юрій Задніпряний. До речі, на стендах музею є фото й інших випускників, які «понюхали пороху» в Афганістані, – Олега Михнюка, Сергія Семенюка та Олени Говорової. Отож, школа не забуває своїх героїв.