Замовте собі… чоловіка

Кілька років тому в столиці нашого північного сусіда з’явилася нова, доволі екзотична послуга – «чоловік на годину» та «жінка на годину». Чи прижилася вона у росіян точно не відомо, однак прогулюючись поблизу метро «Академмістечко», побачив незвичне оголошення, з якого зрозумів, що арендувати чоловіка відтепер уже можна і в Україні.

– Ти що, зглузду з’їхав, – накинулася на мене давня знайома після майже години моїх вмовлянь замовити собі чоловіка за вказаним в оголошенні телефоном. – Навіщо це мені. Невже ти думаеш, що нормальний чоловік буде розклеювати подібні оголошення? У таких фірмочках спроможні працювати лише психічно хворі або люди без певного місця проживання…

Однак, мені все-таки вдалося вмовити дівчину на цей «сімейний експеримент».

Рівно о десятій на порозі стояв доволі привабливий чоловік з невеликою сумкою, в якій акуратно розмістилися різноманітні викрутки та інше начиння ремонтника. Розговорившись з гостем, дівчина дізналася, що він колишній військовий, що вже понад три місяці працює за своїм покликанням – бути чоловіком.

На запитання, що ж входить до його обов’язків, по-військовому влучно та коротко відповів: «Усе…  Майже все, окрім інтимної близькості, адже у мене є дружина…»

Однак дівчина розмову зупинила, запропонувавши чоловікові «екскурсію» до продуктового магазину. Дорогою вона довідалася, що означає оте «усе». Це і різноманітний ремонт побутової техніки та житла, походи по магазинах та базарах, а також відверті розмови, виїзди на пікніки, навіть весільна фотозйомка. Адже буває й таке, що до дівчини, яка оселилася у Києві «ненароком залітає лелека». Ось і доводиться посмі-хатися поруч з нею для її родичів. Одного разу, пригадав екс-військовик, навіть довелося з «нареченою» та дитиною на кілька днів їхати до її родичів на Вінниччину.

Доставивши дві великі валізи до квартири моєї знайомої, відремонтувавши кран у ванній кімнаті, її «чоловік» поцікавився: «Може, ще чогось?» «Та ні, на сьогодні досить…» «А… гроші?» – гідно запитав він. «Які ще гроші?» – спохватилася хазяйка. «За роботу». І тут вона з розчаруванням згадала, що цей покладистий, всезнаючий чоловік прийшов до її дому на замовлення.

– Вісімдесят гривень, – почула дівчина, виймаючи зі свого гаманця мої гроші, виділені їй для проведення цього експерименту.

ДО РЕЧІ

За статистикою, лише половина киянок має офіційно зареєстрованих чоловіків. Тож без роботи ті, котрі «на годину», схоже, не сидітимуть.