Моторки пляжі обминатимуть

Київрада ухвалила «Правила користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Києві». Оскільки чимало киян полюбляють проводити дозвілля на воді і мають моторні човни, їм корисно буде знати основні положення цих правил.

Рух малих суден дозволяється на ділянці від гирла Десни до острова Водників уздовж лівобережного краю суднового ходу, за його межами без заходження на місцеві пляжі і райони пасажирських причалів. Від лінії траверзу причалу «Наводницький парк» (вище мосту Патона) до острова Водників дозволено рух рукавом річки в межах місцевості Теличка й уздовж правої межі від затоки Берковщина до острова Водників. Заборонено стоянку з правого краю суднового ходу, що проходить біля Великого і Малого островів.

Від початку навігації і до закриття пляжного сезону (1 жовтня) з 10.00 до 16.00 заборонено рух маломірних суден на ділянці від РВП-5 (ремонтно-відстійного пункту) униз по Русанівському рукаві.

Мости дозволено проходити через прольоти, позначені знаком «Рух малих суден».

У межах Києва від затоки Оболонь до острова Водників заборонено зупинятися і ставати на якір для вилову риби в межах суднового ходу і 10-метрової смуги, що прилягає до його меж. Малі судна також не мають права підходити до правого берега на ділянці від Подільського залізничного мосту до мосту Патона, заходити на акваторії місцевих пляжів (крім суден рятувальників, міліції та інспекції), у Матвіївську затоку (крім спортивних, суден рятувальників і контролюючих органів).

Крім того, заборонено заходження малих суден як з мотором, так і на веслах у Русанівський обвідний канал і у Венеціанську затоку. Рух суден під вітрилами заборонено від гирла Десни до острова Водників. Цю ділянку вони мають проходити на веслах або на буксирі. У межах Києва в місцях масового відпочинку, у Русанівському рукаві або на переправах швидкість руху не має перевищувати 15 км/годину.

Заборонено рух (крім суден контролюючих органів) на ділянках промислового вилову риби і нересту, у заповідниках і заказниках, у місцях водозаборів і станцій перекачування води.

Стоянка і зберігання маломірного флоту в межах Києва дозволяється тільки в спеціально обладнаних місцях.

Інф. «ВК»