...І твоя материнська любов

В Київраді вшанували матерів. І тих, хто причетний до виховання чужих дітей, піклується про їхнє здоров’я, їхню долю. Заступник голови КМДА Валерій Кир’ян вручив почесні грамоти, дипломи та цінні подарунки берегиням багатодітних родин, кращим фахівцям з педагогіки, педіатрії та акушерства, керівникам громадських організацій, що опікуються сім’ями, дітьми-інвалідами.

– Немає нічого святішого в світі за материнську любов. Мати народжує і виховує своє дитя для добра і щастя в цьому світі. Кожному з нас мама дала найдорожче – життя. І сьогодні ми низенько вклоняємося найріднішій у світі людині, – з такими теплими словами звернулася до присутніх голова Управління КМДА в справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Ірина Голубєва...

У залі, крім жінок, були представники й сильної статі. «Без чоловіка жінці в житті не обійтися. Багато з присутніх тут присвятили своє життя вихованню дітей», – пояснив Валерій Кир’ян.

Володимир Василюк, приміром, понад 30 років працює викладачем історії та вихователем у школі-інтернаті №10 для дітей з особливими потребами. Багато вихованців цього закладу вже розлетілись по світу, влаштували свою долю, але не забувають свого вихователя, приїздять і телефонують йому, мов рідному батькові. Цей талановитий педагог розповів, що серед його вихованців, яких лікарі колись зарахували до розумово відсталих, немає неперспективних дітей.
– Важливо лише вміти знайти і відкрити здібності дитини. Адже від цього залежить її майбутня доля. Але це під силу лише тому, хто щиро любить дітей, поважає і сприймає кожного як особистість, поділився секретами виховання Володимир Степанович.