Колесников у ролі жертви

Уже місяць за ґратами перебуває так званий «політв’язень», голова Донецької облради Борис Колесников. З цього приводу його адвокат Андрій Федур вирішив оприлюднити нові подробиці справи. Нагадаємо, пана Колесникова звинувачують у тому, що він за допомогою погроз намагався придбати акції торгового центру «Білий лебідь».

Спочатку пан адвокат приголомшив усіх. Виявляється, його підзахисний ніколи не купував акцій у постраждалого Б.Пенчука. Але він придбав 4 відсотки цінних паперів у... його батька – В.Пенчука. Ще близько 6 відсотків Борис Колесников купив у двохсот інших акціонерів. Андрій Федур запевнив, що через кілька місяців він продав усі акції за вдвічі нижчою ціною і назвав їх непотребом. А потім додав:

– Колесникова шантажували, щоб він купив акції в Пенчука-молодшого.

Ось воно що! Виявляється, пан Колесников не вимагав у Пенчуків продати акції, а його самого змусили придбати їх.

Пан Федур поставив під сумнів і твердження про вогнепальні поранення потерпілих. За його даними, один з Пенчуків справді перебував у лікарні, де йому ампутували кінцівку. Але причиною цього адвокат назвав хворобу. Потерпілий справді звертався до міліції й говорив про загрозу замаху. Але не в 2002-му, а на три роки раніше. І звинувачував не Бориса Колесникова. Але доказів Андрій Федур не навів – сказав, що та кримінальна справа кудись зникла.

Адвокат знову наголосив на безпідставності та незаконності взяття під варту його підзахисного. І зазначив, що в нас нехтують правами людини й що нині діє принцип революційної доцільності. За відсутності доказів правоохоронці нібито намагаються «прив’язати» пану Колесникову інші гріхи.

Дісталося на горіхи й міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Андрій Федур заявив, що той начебто не евакуйовував потерпілих у справі з Донецька 8 квітня, як зазначалося раніше. Хоча міністр туди справді літав. Тому пан Федур запропонував провести круглий стіл за участі його і пана Луценка.

А насамкінець адвокат зауважив, що у справи Бориса Колесникова немає жодних перспектив. Вона голосно почалася і тихо закінчиться. Андрій Федур упевнений, що його підзахисного мали б давно звільнити.