Великдень у Фонді Святої Марії

Опівдні у Великодню суботу сонце нарешті визирнуло з-за хмар і осяяло сквер Котляревського, де зібралося більш як 4 тисячі киян, – переважно літніх і малозабезпечених, – аби відзначити найсвітліше християнське свято.

Одержавши у Міжнародному благодійному фонді Святої Марії гостинці – дві паски, шоколадні цукерки і сік, – вони розходилися вервечками і розташовувалися зручніше. За багато років (першою серйозною акцією Фонду тринадцять років тому було свято «Великдень у твоєму домі») усі звикли, що Ганна Матіко-Бубнова не просто роздає паски, а влаштовує гарне духовне свято, наприкінці якого давній друг Фонду, настоятель Свято-Макаріївського храму отець Анатолій (Затовський) їх освячує.

Концерт духовного співу розпочав Київський муніципальний хор «Хрещатик». Далі співали дитячий фольклорний ансамбль «Зернятко» з будинку дитячої творчості «Вітряні гори» Подільського району й півчі зі Свято-Макаріївського храму. Відтак отець Анатолій та отець Владислав (Софійчук) освятили паски і гостям фонду, і численним мешканцям мікрорайону.