Свято всіх киян

У середині травня холдинговій компанії «Київміськбуд» виповнюється 50 років. Питання святкування цього ювілею стояло на порядку денному розширеної колегії КМДА. Про досягнення будівельників розповів голова правління – гендиректор холдингу Володимир ПОЛЯЧЕНКО.

– Ми підрахували, що за 50 років існування до трудових здобутків «Київміськбуду» причетні майже 1 млн. киян, – сказав Володимир Аврумович. – Тому це свято всіх киян, бо «Київміськбуд» – виразник їх волі, прагнень та очікувань.

Понад 40 млн. кв. м житла, 5756 житлових будинків – майже 607 тисяч квартир, 340 загальноосвітніх шкіл, 643 дитсадки, 93 лікарні, 105 поліклінік, тисячі об’єктів побутового, торговельного, соціально-культурного призначення, кінотеатри, дороги – такий внесок «Київміськбуду» в архітектурний, науковий, виробничий, культурний та соціальний розвиток столиці України. «Сьогодні, підбиваючи підсумки роботи за 50 років, ми впевнено доповідаємо міській громаді, що завдання, які було покладено на організацію рішенням виконкому Київської міської ради № 600 17 травня 1955 року, виконано, – зазначив Володимир Поляченко. – У перший рік було введено в експлуатацію 80 тис. кв. м житла. Сьогодні – 730 тис. нині ми створюємо новітні технології – понад половину будинків зводимо в каркасному варіанті. Кожна дев’ята квартира будується завдяки кредитним схемам. Зростає довіра закордонних інвесторів до «Київміськбуду». В регіонах поширюється київський досвід спорудження житла за кошти населення. У компанії за останні роки створено майже 8,5 тисячі нових робочих місць. Стабільно виплачуємо заробітну плату. У березні вона становила в середньому 1321 гривню. Торік до бюджетів різних рівнів сплачено 407 млн. грн.».