«Скрябін» у ритмі танго

Новий, дванадцятий,  альбом гурту «Скрябін» – «Танго» – нагадує ранні аудіозаписи, коли кожна пісня була своєрідним соціальним маніфестом. Платівку записували з 14 вересня минулого року по 14 березня нинішнього – отже розпал роботи припав на час Помаранчевої революції.

За словами Кузьми, спостереження за людьми під час екстремальних умов надихали його на філософські роздуми та відповідні тексти й мелодії. «Скажімо, в пісні «Люди як кораблі» закладена дуже легка асоціація. На мою думку, – розмірковує Кузьма, – кожна людина справді нагадує корабель: на борту живуть щурі, які часом можуть і дно прогризти. То такий гімн – для всіх людей, аби вони пам’ятали, що сторонні не тільки добра їм бажають, і треба бути обережними».  Альбом «Танго» – своєрідне «польове» дослідження поведінки людей в екстремальних ситуаціях, що змушують робити вибір – залишитися людиною або стати «щуром». Також на платівці – і здоровий чоловічий цинізм, і гумор – візитівка Кузьми. Стилістично ж альбом не містить «революційних» вирішень, він записаний у класичній «скрябінівській» манері.  Саунд-продюсер – Володимир Бебешко.

На думку Кузьми, платівка передусім сподобається тим слухачам, які ближчі до нього за віком. «Це музика для тих людей, які знають, чого вони в житті хочуть, – зазначає артист. –  Ми група не молода і не модна, не пливемо за актуальними течіями.  Гадаю, люди слухають «Скрябіна» поодинці, а не цілими фан-клубами».

Відеокліп на пісню «Люди як кораблі» зняв Віктор Придувалов. Остання ж пісня до альбому – «Пам парам» – була  записана буквально за тиждень до його виходу. Саме на неї буде знято наступний відеокліп.

Прем’єра нового матеріалу відбудеться на «Таврійських іграх», а восени – турне гурту на підтримку «Танго». Наприкінці ж літа вийде альбом-присвята, де композиції «Скрябіна» виконуватимуть інші співаки, у притаманній їм манері. «Ляпіс Трубецькой» співатиме «Чорнобиль», Олександр Пономарьов –  «Спи собі сама», «Зурбаган» – «Мовчати», Віктор Павлік – «Олю», Наталка Могилевська – «Давай з тобою займатися любов’ю», «Танок на майдані Конго» – «Щось зимно».  Також вирішується питання щодо участі в проекті «Борщу», Тараса Чубая, Ірини Білик та «Мумій Троля».