Столиця у Дунаївцях

День столиці пройшов у райцентрі Дунаївці, що на Хмельниччині. Минулий четвер став ледь не подією року для місцевих жителів та певним пізнавальним фактором для київської молоді, яка брала участь у цій мандрівці.

У смт Дунаївці всього 2800 душ населення. Назва означає, що колись саме через це місце проходив найкоротший шлях до Дунаю. Селище ж виникло  1914 року з відкриттям залізничного вокзалу. Флагман промисловості тут – Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів. У загальноосвітній школі навчається 365 дітей, у спортивній – 200.

Свято для дунаївців за підтримки Київського міського голови Олександра Омельченка організував столичний  Центр соціальних служб для молоді.

Гості провели профілактичні тренінги «Життя без шкідливих звичок». Третьокурсник КПІ Віталій стверджує, що  вони позитивно впливають навіть на столичних підлітків. Деякі відмовляються від цигарки. А більшість починає цікавитися темою здорового способу життя. А у дунаєвецької публіки аж очі світилися від цікавості. На футбольному полі райцентру зустрілися вихованці місцевої дитячої спортивної школи та столичної спортивної школи «Переможець». Зіграли  внічию:  далися взнаки ті сім годин, які київські футболісти провели в дорозі. Учасники турніру отримали призи від Київського міського голови та  запрошення до Києва.

Київська міська влада та її Соціальна служба для молоді й надалі планують проводити подібні акції на підтримку здорового  способу життя у регіонах.