То хто ж хворий?

Ніколи «Вечірка» не захищала президентів. Ні двох попередніх, ні нинішнього. Та сьогодні варто порушити традицію.
І захистити Ющенка від «Общественного движения «За Украину без Ющенко!»

Не подумайте, що це потужна й авторитетна політична сила. Поки що «движение» – лише дві донецькі громадські організації. Але цинічні й, як на мене, агресивно антиукраїнські. Головний  їх «аргумент»: Ющенко тяжко хворий і, мовляв, не може виконувати обов’язки президента. Натомість його оточення буцімто чекає найгіршого, щоб  перебрати всю владу на себе. Бо, за словами одного з лідерів «движения» Олександра Хрякова, «спочатку потрібен лідер, а потім світлий образ його».

У листі до Верховної Ради «движение» звертає «увагу» на «трагическую ситуацию, сложившуюся вокруг Президента Украины», вчинки, поведінка, виступи якого «заставляют всех здравомыслящих людей задуматься о невозможности выполнения им своих полномочий по состоянию здоровья…» А тому «исходя из принципов христианской и православной морали, помощи ближнему, обязаны обратить внимание общества на трагическое положение лидера государства  и к тем последствиям, к которым оно может привести страну».

Автори листа наголошують на «недееспособности, увечье, слишком болезненном состоянии, продолжительной болезни президента», що, на їхню думку, «приводит к изменению личности, депрессии», і,  мовляв, навіть до  суїциду.

Читаючи це, задумуєшся: хто ж насправді хворий? Автори листа, які днями зустрілися з журналістами, нібито зовні здорові. Але... У мене у всякому разі сумніви з’явилися. Люди, які торік, як самі ж зізналися, розвішували фашистську свастику в Донецьку, зустрічаючи ще кандидата Ющенка, нині звертаються до усіх офіцерів спецслужб, аби ті інформували їх про порушення нової влади. Усі проблеми уряду Тимошенко, прагнення вступу до НАТО, «розрив із Росією» вони пояснюють виключно «наслідком хвороби Ющенка».

А насамкінець О. Хряков прорік таке: «Мы служили в советской армии, защищали Родину и присяги своей не предадим. И Бориса Колесникова никогда не бросим».

Як кажуть в таких випадках: коментарі тут зайві.