388 миттєвостей радості

Учора на троєщинській вулиці Лісківській з ранку чекали приїзду Київського міського голови. Для 388 столичних сімей це був без перебільшення щасливий день, адже вони отримували квартири в новеньких будинках, зведених ДБК-3 та 4 «Київміськбуду».

Олександр Омельченко привітав усіх присутніх, наголосивши що «кожен киянин має право на гарне помешкання». Лише в столиці ведеться таке інтенсивне будівництво, а надалі його темпи щороку збільшуватимуться – щонайменше на 100 тисяч кваадратних метрів. Міський голова зазначив, що в числі столичних будівельників четверо Героїв Праці, двоє Героїв України.

Два будинки на Троєщині, куди вчора заселялися кияни, зведено за кошт міського бюджету. 87 квартир отримали молоді сім’ї за рахунок молодіжного кредиту, ще 43 – громадяни, які потребують соціального захисту і перебували на квартирній черзі. Серед 15 щасливих багатодітних сімей є такі, де виховують по шестеро діток. А ще новосілля святкуватимуть 16 сімей інвалідів та учасників війни, 21 родина ліквідаторів аварії на ЧАЕС. За програмою «50х50» житло отримали 98 сімей медиків, педагогів, правоохоронців. Частині з них ордери і ключі вручив особисто Олександр Омельченко.

Після оглядин просторих, сучасних квартир міський голова і столичне начальство на Алеї слави будівельників власноруч посадили шовковиці і горобину.