Танцюймо!

«Веселкова Терпсихора» – V Міжнародний фестиваль-конкурс танцю народів світу, що присвячується Міжнародному дню танцю.

Цього року до Києва приїхали провідні колективи з Болгарії, Молдови, Сербії та Чорногорії, Росії, Грузії, Узбекистану і, звичайно ж, із різних областей України. Ентузіасти, що відроджують народний танець, несуть скарби свого краю.

У відбіркових турах фестивалю взяли участь понад шістдесят колективів, а також окремі солісти-танцюристи. Серед них – і майстри танцю із всеукраїнських та київських національних товариств – німецького, азербайджанського, корейського. У «Веселковий Терпсихорі» – і солісти Київської дитячої академії мистецтв, Київської муніципальної академії танцю, Київського державного хореографічного училища.

Сьогодні, 28 квітня, – гала-концерт переможців фестивалю в конгрес-холі Державної податкової адміністрації України (о 17.00). «Український фольклор у національній хореографії» (конференція) та показовий урок у Національному заслуженому академічному ансамблі танцю України імені Павла Вірського – завтра, у Будинку художніх колективів, що на бульварі Тараса Шевченка (об 11.00).