Компенсацію гарантують

Ми запитали Київського міського голову Олександра Омельченка, чи передбачено кошти на компенсацію за дачі у зоні будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу?

– Коли держава планує будівництво мостів, трубопроводів, гребель, дамб, гідроелектростанцій, інших важливих об’єктів, до яких належить і наш Подільсько-Воскресенський міст, усе, що є по трасі, має бути компенсовано проектом, – відповів Олександр Омельченко. – Якщо до зони будівництва потрапляють промислові підприємства, незалежно від форми власності, інженерні споруди, городи, зокрема й дачі, держава зобов’язана компенсувати їх перенесення або знесення повною мірою. Якою, в цьому випадку, може бути компенсація?

По-перше, людям, які мають там наділи по 4 сотки (а в ті часи більше не наділяли), влада пропонуватиме близько 10 соток землі, не гіршої, в сусідньому районі. По-друге, незалежною експертизою оцінюється кожна споруда. Її власник має право вимагати від нашої влади на погодженій ділянці землі подібну, не гіршу споруду за оцінкою експертизи. По-третє, бажаючі отримати компенсацію, зокрема за землю і споруду, мають можливість її отримати. По-четверте, людям, які безнадійно стоять у черзі на житло, пропонуватимемо рівноцінні квартири. Продумаємо весь спеціальний комплекс таким чином, щоб вирішити це питання у правовому полі, цивілізовано і без конфліктів.