Про намети «на замовлення»

По 13 наметів встановлено біля столичної мерії та Генпрокуратури, близько 140 напнули в парку навпроти Кабміну. Такі дані вчора на брифінгу навів начальник Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА Олесь Петік.

Намети і пікети, мабуть, на сьогодні – найгостріше питання. Пан Олесь навіть сказав, що це нагадує другу хвилю Помаранчевої революції. Але не все так просто. Адже після масових протестів у столиці залишилися люди, які не хочуть повертатися додому і почали навіть заробляти, напинаючи намети «за заявками». Олесь Владиславович навів приклад, як ці «протестувальники» заробляють. Наприклад, пікетуючи будівництво на вул. Івана Франка, 4б, вони звернулися до інвестора з пропозицією заплатити 25 тисяч доларів, тоді, мовляв, залагодимо справу. Той погодився. Фінал відомий: міліцейська операція закінчилася затриманням «протестувальника».

Намети перед мерією заважатимуть проведенню 1 травня традиційного святкового концерту. Чи можна їх прибрати «мирним шляхом»? Можна, переконаний пан Олесь, якщо створити в Києві свій Гайд-парк. Навіть місце запропонував: під аркою Дружби народів. За потреби готовий ініціювати й міський референдум щодо цього.