Екологічний ракурс моди

Аби привернути увагу дітей та молоді до природоохоронних проблем столиці, у Голосіївському Будинку дитячої та юнацької творчості було проведено районну еколого-краєзнавчу акцію.

Школярі виявили свої таланти у художньому, поетичному, агітаційному конкурсах та конкурсі умільців, темою яких був захист довкілля. Агітбригади різних шкіл у віршованій та пісенній формах доводили присутнім, що Матінку-Природу потрібно рятувати від нищівної сили рук людських. Вони усім нагадали, що саме від нас залежить зелене майбутнє нашого міста, країни, Землі. Для початку юні захисники природи запропонували розумно використовувати вторсировину, хоч і в дещо несподіваний спосіб. Вони навіть продемонстрували для прикладу, як це можна зробити: пошити розкішне вбрання з яскравих поліетиленових пакетів, пластикових карток, пінопласту, газет та журналів. У пригоді стали й відпрацьовані сяючі CD-диски та одноразовий посуд. Колекції «Екологічного нестандартного одягу» вразили всіх глядачів. Сценою походжали модниці, одягнені в сукні з касетних стрічок, гофрованого паперу, фольги та інших повсякденних «підручних» матеріалів. Бурхливі оплески викликали незвичайні весільні сукні, «пошиті»… з туалетного паперу (їх прикрашали розкішні квіти, виготовлені з цієї ж таки «сировини») та поліетиленових пакетів, наповнених газетними сторінками. Для випускного балу школяркам запропонували вечірні сукні з пакетів для сміття, які, наче веселка, вигравали різними барвами. «Гарно, дешево й екологічно чисто!» – запевнили ведучі.

Окрасою ековиставки стали букети квітів із пташиного пір’я, квіткові композиції з парасольок для коктейлів та іншого «непотребу».