60 років без війни

Наближається той славетний день, коли мільйони людей шість десятиліть тому почули довгоочікуване «Перемога! Кінець війні!» І з того часу свято Перемоги знаменують урочистостями, концертами та феєрверками. Цього року теж передбачено низку заходів.

27 квітня у Центрі культури і мистецтв СБУ – концертна програма, тематична зустріч «Естафета поколінь. 60 років без війни» за участю Героїв України, Героїв Радянського Союзу та Героїв Соціалістичної Праці, ветеранів – учасників бойових дій, представників військової молоді.

28 квітня у Колонній залі КМДА – святковий вечір вшанування медпрацівників Києва – ветеранів війни «На все життя, на всі віки нам вистачить і сліз, і слави».

4 травня керівництво Києва традиційно відвідає шпиталь інвалідів ВВВ та Збройних Сил, що в Пущі-Водиці. Вручення святкових подарунків, музичні привітання. Цього ж дня із 15.00 до 18.30 в Міжнародному центрі культури і мистецтв – урочисті збори та святковий концерт.

5 травня із 11.00 до 12.00 у Колонній залі КМДА відбудеться церемонія нагородження ветеранів ювілейними медалями «60 лет Победы в Великой Отечественной войне 1941-1945 гг.» та цінними подарунками від Київського міського голови. Із 16.30 до 18.30 тут же столичне керівництво зустрічатиме представників міських громадських організацій ветеранів війни, праці та військової служби. Концертна програма.

8 травня делегація ветеранів війни Києва візьме участь у зустрічі з керівництвом держави у Маріїнському палаці та в урочистому засіданні й концерті, які відбудуться в Національному палаці «Україна».

9 травня День Перемоги розпочнеться з покладання квітів до пам’ятника героям-танкістам, до могили Невідомого солдата. Колони ветеранів під звуки військових оркестрів урочисто пройдуть від Бессарабки до Європейської площі. У Національному музеї історії ВВВ 1941-1945 рр. буде запалено Вогонь Слави та покладено гірлянди квітів до стели міст-героїв. Цього дня на Співочому полі відбудуться народні гуляння і усіх традиційно частуватимуть солдатською кашею та фронтовими 100 грамами.