«Екологічний атлас маленького киянина»

Про екологію та навколишнє природне середовище столиці України поколінню, яке підростає, повідає різнобарвний «Екологічний атлас маленького киянина». Днями його презентували на черговому засіданні Київського прес-клубу.

Екологічний атлас – перше видання для дітей на цю тематику за час існування Києва. «Воно стало своєрідним продовженням «Екологічного атласу Києва», виданого торік, – зауважив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики (саме їй завдячує появою атлас) Даніель Карабаєв. – Його основне завдання – адаптувати набутий матеріал для школярів».

Один з основних розробників атласу, голова Науково-технічної експертної ради Валерій Осика розповів, що видання складається із семи розділів, які відображають повну картину всіх чинників, що впливають на середовище, а також висвітлюють екологічний стан і природоохоронні проблеми столиці.

«Вдала послідовна структура атласу дає змогу навіть необізнаному в екологічній справі школяреві скласти повне уявлення про екологію Києва», – наголосив він. Тут кожен читач знайде не лише достовірні відомості про довкілля, а й цікаву історичну інформацію – про райони столиці, про її герби різних часів тощо. Проілюстровані сторінки розкажуть про клімат і його зміни, річки і водойми, рослинний і тваринний світ, про об’єкти природно-заповідного фонду. А різнобарвні карти сформують уявлення про розташування промислових підприємств столиці, постів спостереження за станом довкілля тощо. Цікавим доповненням до всього став «Зелений календар на 2005 рік».

Яскравий атлас, якого для початку видрукували лише 10 тисяч примірників, уже «розійшовся» школами і став невід’ємним доповненням до учнівських підручників.