Занедбані паркани в охайному районі

У столиці триває весняний двомісячник із благоустрою. Райони чепурять, аби не соромно було перед киянами та гостями столиці, котрі невдовзі приїдуть на «Євробачення». Про свої досягнення та недоліки днями звітували Солом’янський та Святошинський райони.

Око потішили охайно прибрані центральні вулиці Солом’янки. Однак тільки-но перетинаєш кордон приватного сектора «Совки», як занедбані паркани починають відлякувати своїм убогим напіврозваленим виглядом. «На жаль, причина цього – не лише фінансові проблеми, а й людська байдужість, з якою боротися дуже важко», – зауважив голова Солом’янської РДА Іван Сидоров. Не потішили й зони Південно-Західної залізниці, які нині радше виконують роль звалищ. «Складається враження, що сміття постійно росте. Аби воно не збиралося, потрібно більше контейнерів. Нині ж їх не вистачає», – наголосив пан Сидоров. Проте приємно було проїхатися освітленими вуличками селища Жуляни, яке чекає відкриття нової школи. Селище повністю телефонізовано. Залишилося лише відремонтувати дороги та вирішити питання каналізації.

Святошинський район, де проживає більш як 300 тисяч осіб, зустрічав побіленими бордюрами та ошатними сквериками з новими саджанцями. «Тут уже висаджено понад 2 тисячі дерев та 22 тисячі кущів!» – наголосив голова Святошинської РДА Володимир Мазепа. За його словами, проблема виникла у промисловій зоні: чимало колишніх заводів-гігантів не в змозі не лише втриматися на плаву, а й прибрати свої прилеглі території із закіптюженими огорожами та занедбаними газонами. Аби поліпшити ситуацію, начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Києва Сергій Рюмшин зобов’язав голів районів попрацювати з керівниками цих установ, щоб ті навели лад у своїх господарствах. Він також запропонував звернути увагу й на занедбані небезпечні будівлі та фасади. А поряд з цими проблемами й надалі лідирують стихійна торгівля й несанкціоноване паркування.