Скрипка мріє про колоду

Як ми вже повідомляли, сьогодні відзначається День Землі. З цього приводу в гала-концерті на майдані Незалежності візьмуть участь відомі гурти «Океан Ельзи», «ВВ», «Гайдамаки», а також Катя Чілі. Саме на святкуванні Дня Землі Катя вирішила розкрити таємниці свого нового альбому «Я – молода», хоча його офіційний реліз відбудеться 15 травня. Лідер гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола налаштований фаталістично: «Екологічна катастрофа на Землі неминуча, головне – максимально відтягнути її в часі. Тому гурт підтримує всі антиглобалістські та вегетаріанські рухи». Вестимуть шоу DJ Pasha та DJ Kid.

«Відверто кажучи, не розумію, що це за свято, – закинув на прес-конференції напередодні Дня Землі Олег Скрипка спантеличеним організаторам. – Я виступатиму, хоча вважаю, що для України значно важливіше оздоровлення політичного та інформаційного простору. Сподіватимемося, що це не політична реклама на користь якоїсь партії. Київ – найбільша зелена столиця у всьому світі. Заявляю як людина, яка побачила світ. А стосовно сміття… У Парижі сміття у сто разів більше, ніж у Києві. Можливо, краще організовувати не концерт, після якого будуть купи сміття, а відразу ж узятися за його прибирання? Можливо, варто організувати суботник, на якому б я теж поніс колоду?».

Поставлені в пікантне становище організатори переконували одного з «брендів» Дня Землі в потребі цієї акції. Виявляється, це абсолютно неполітична акція, хоча й передбачається участь політиків – Президента України, прем’єра, міністра охорони навколишнього природного середовища та мера Києва.