«Країна любові» веде до суду

Скандал, про який нині говорять, пов’язаний із актуальною темою: авторськими правами. В епіцентрі його – народний артист Павло Зібров.

Режисер Олександр Філатович, який працював над новим відеокліпом співака «Країна любові», звинувачує Зіброва у викраденні робочих матеріалів. «Зникли відеокасети з відзнятим для ролика матеріалом, крім того, мені погрожують та намагаються шантажувати», – скаржиться пан Філатович. Свої свідчення він уже передав до Солом’янського РУВС міста Києва.

Зйомки кліпу «Країна любові», у яких брала участь ще одна зірка, балерина Анастасія Волочкова, розпочалися 14 березня. Згідно із домовленістю, монтаж роботи мав завершитися через місяць – 14 квітня. Однак щойно матеріал було відзнято, замовник, тобто Павло Зібров, вилучив робочі матеріали в режисера, посилаючись на те, що монтаж потрібно зробити якомога швидше.

Павло Зібров вважає звинувачення пана Філатовича безпідставними: мовляв, між ними було досягнуто усної домовленості про те, що режисер має завершити роботу максимум за три тижні, тобто 7 квітня. Зважаючи на ці терміни, Зібров заздалегідь замовив на телебаченні рекламу свого нового відеокліпу. «Але Філатович зірвав усі терміни, – заявив Павло Зібров інформагентству УНІАН. – Крім того, доручена йому робота була зроблена неякісно. Ми подивилися  – і жахнулися!» Саме з творчих причин Павло Зібров був змушений забрати в Олександра Філатовича касету з робочим матеріалом,  аби монтувати ролик власними силами.

Режисер запевняє, що у разі появи «Країни любові» на телеканалах він має намір звернутися до суду, аби захистити авторські права. Павло Зібров упевнений, що до цього справа не дійде, адже немає жодних документів, які б обумовлювали обов’язки сторін. Павло Зібров не має наміру вживати будь-яких дій щодо Філатовича.