Підприємців запросили на «Футуралію»

Привабливість України для європейської спільноти зростає. Днями Київ відвідали наші сусіди поляки. Вони гостинно запросили столичних підприємців на Міжнародний бізнес-форум «Футуралія», й водночас презентували славне місто Вроцлав.

Про історію та сьогодення столиці Нижньої Сілезії розповідали у Київській мерії на зустрічі представників влади обох міст. На неї запросили й українських підприємців. Вроцлав як польський лідер бізнесу і центр іноземних інвестицій зацікавлений у налагодженні контактів з представниками вітчизняних бізнес-структур. На цьому неодноразово наголошували гості. «Україна має великі перспективи економічного розвитку, – вважає віце-президент Вроцлава Давід Яцкевич. – Тому ми прагнемо залучити українських бізнесменів до ділової співпраці і вважаємо, що вона буде взаємовигідною і плідною».

Представник української сторони – заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий підтримує думку польського колеги й вважає, що «через Польщу ми можемо виходити на простори Євросоюзу і вивчати та опановувати стандарти, які там існують. Україні, й зокрема Києву, цікаві бізнес-контакти з Вроцлавом у різних галузях».

Налагодити економічне партнерство між країнами пропонує форум малих і середніх підприємств «Футуралія», що відбудеться у Вроцлаві. Уперше в ньому братимуть участь бізнесмени з країн Східної Європи. Аби залучити до цього заходу якомога більше наших співвітчизників і приїхала польська делегація. Присутність українців настільки важлива, що організатори наступної «Футуралії» готові знизити  для них вартість участі у заході. Для заможних європейців 750 євро – дріб’язкові витрати, а для нашого малого чи середнього бізнесмена – це чималі гроші.

Потенційних учасників форуму поляки шукали не лише у Києві. Делегація відвідала Львів, планує поїхати до Луцька і Дніпропетровська, а місяців за два – до інших міст України.

За словами пана Яцкевича, Вроцлав чекає на приїзд щонайменше 100 українських підприємців.

Перші кроки на шляху співпраці Києва та Вроцлава зроблено. І хтозна, можливо колись столиця Нижньої Сілезії стане третім польським містом-побратимом української столиці, разом із Краковом та Варшавою.