Картиною стати закорТІЛО

Колись, аби збентежити та налякати ворога, племена, йдучи в бій, розмальовували свої тіла. Мабуть, не думали войовничі народи, що через кілька тисяч років тіло також розмальовуватимуть, тільки вже заради краси та мистецтва. Назва цього мистецтва – боді-арт. Щороку воно набуває дедалі більшої популярності у світі.

Не обминули увагою боді-арт і вітчизняні майстри. В Україні навіть почали популяризувати цей вид мистецтва – проводити масштабний карнавал боді-арт в Одесі.

Торік Південна Пальміра зібрала велелюддя – всі хотіли переконатися, що малюнок на тілі людини – це красиво. Організаторам вдалося подивувати публіку. Близько двохсот художників узяли участь у дійстві, кожен з них з голови до ніг розмалював не одну кралю, тож подивитися було на що. З першого ж року Одеса встановила два світових рекорди – найдовша жива картина з трьохсот розмальованих моделей та наймасовіший карнавал боді-арт.

На досягнутому продюсерський центр «Карнавал боді-арт» не зупиняється, а тому другого травня у тій же Перлині біля моря відбудеться «Карнавал боді-арт-2005». Цього року, як розповіли на прес-конференції, планується встановити ще кілька світових рекордів. Щоправда, подробиці поки що не розголошуються. Відомо, що в карнавалі можуть узяти участь як професіонали, так і аматори. Головна вимога до художників – неагресивність малюнків. На тілах моделей фарбами втілять у життя будь-які ідеї не тільки українські художники, а й майстри з країн СНД. За попередніми заявками, має бути розмальовано більш як триста тіл. До того ж прикрасити себе зможуть не тільки професійні моделі, а й гості карнавалу.

Моделей «постачають» на фестиваль як професійні агентства, так і Київський та Одеський інститути культури. До речі, співучий ректор Михайло Поплавський буде членом журі та оцінюватиме якість малюнків.

Поки що, на жаль, підтримки від держави карнавал не отримав.

Заохочення, звісно, були, проте тільки словесні.