«Я нікого не боюсь, мене звати Михайлусь»

В Україні з’явилася чергова опозиційна сила. Як назвати її, думали, мабуть, недовго: нову Всеукраїнську громадську організацію так і нарекли «Опозиційна Україна». Очолив її Олександр Михайлусь, у минулому – помічник народного депутата-нашоукраїнця Бориса Беспалого.

Певно, пан Михайлусь чимось образився на свого колишнього шефа. Бо дуже вже нападав на нього. Розповідав, що виборчий штаб Віктора Ющенка в Оболонському районі столиці, який очолював пан Беспалий, не виплатив зарплату працівникам. Може, тому Олександр Михайлусь пішов у опозицію?
Президент «Опозиційної України» показав таємничу червону папку, в якій, за його словами, дані, що Борис Беспалий нібито ігнорує звернення виборців не із свого округу. А в іншій, вже чорній папці – компромат на Президента Віктора Ющенка. Олександр Володимирович погрожує оприлюднити цю інформацію, якщо влада раптом не захоче зареєструвати його об’єднання. Бо його телефон вже начебто прослуховують. І хтось там стежив за ним, коли новоспечені опозиціонери брали участь у пікетуванні Київської міської державної адміністрації. На це лідер «Опозиційної України» заявив:

– Я нікого не боюсь, мене звати Михайлусь.

Мета нової політичної сили – відстоювати права громадян. Виявляється, революційні події нічого не змінили в державі. Тому опозиція планує безплатно захищати інтереси українців у суді. І в цьому бачить свою унікальність. На думку голови об’єднання, кожен українець має право від будь-якої посадової особи вимагати дотримання законів.

Олександр Михайлусь планує призначити на всі державні пости справжніх патріотів, тому що «нині при владі й досі залишаються кучмісти». А ще – провести низку заходів, спрямованих на відродження українського духу та величі нації. Громадська організація також обіцяє проводити моніторинг діяльності уряду.
Не обійдеться «Опозиційна Україна» і без обов’язкових тепер акцій протесту. Проте з іншими опозиціонерами пан Михайлусь об’єднуватися не має наміру – не подобаються йому ні СДПУ(о), ні Партія регіонів, ні прогресивні соціалісти.