Ринок праці потребує інженерів

Нещодавно відбулася  Всеукраїнська спеціалізована виставка  «Освіта. Робота. Бізнес». Цього разу захід було приурочено до 75-річчя  Київського національного  університету  технологій та дизайну. Організував  виставку молодіжний  центр праці Київської міськдержадміністрації  за підтримки  Міністерства у справах молоді та спорту.

Молоді спеціалісти, студенти та  старшокласники ознайомилися з ринком праці, переліком спеціальностей, на які  є  найбільший попит, мали змогу отримати інформацію  про освітні заклади, що готують різних фахівців.  А ще – безплатно отримати  юридичні консультації з трудового права, взяли участь у презентації  сучасних методів  працевлаштування  з використанням найновіших технологій. А ті, хто шукає роботу, могли навіть працевлаштуватися.

Яких же фахівців сьогодні найбільше потребує ринок праці?

За словами  директора  Київської молодіжної праці Миколи Гіщака,  вітчизняні підприємства гостро потребують  інженерних  кадрів, фахівців легкої промисловості,  побутової  сфери, висококваліфікованих робітників. Натомість  ринок перенасичений    дипломованими економістами та юристами. Проте молодь все таки здебільшого хоче вчитися  «на менеджера та юриста», незважаючи на те, що  по закінченні вищого навчального закладу  нелегко знайти роботу за фахом.

В університеті  технологій та дизайну новоспеченим спеціалістам допомагають знайти своє місце  в житті.

– Разом із Київським  центром зайнятості ми створили  відділ працевлаштування, який допомагає майже 90 відсоткам студентів знайти роботу. Здебільшого це робота в галузі легкої промисловості, – поділився досвідом ректор університету  Олег Волков. – Серед  фахівців нашого закладу найбільший попит сьогодні на інженерів-механіків,  технологів з обробки шкіри.