Все рухатиметься

Свен Стоянович, шведський телевізійний режисер, який відповідає за трансляцію «Євробачення» останні три роки, обіцяє, що шоу в Києві буде кращим за ризьке та стамбульське.

Насамперед змін зазнають дизайн та конструкція сцени. Цього року вони будуть ще досконалішими. Майже кожний елемент, який глядачі зможуть побачити на сцені, рухатиметься, крутитиметься тощо. Підлога сцени буде скляною.

«Ще ніколи на «Євробаченні» не було стільки рухомих камер, як буде у Києві, – розповідає Свен Стоянович. – У всьому шоу буде задіяно двадцять камер, принаймні дванадцять рухатимуться. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року».

Дев’яносто відсотків усього обладнання – українське. Із України буде і більшість обслуговуючого персоналу сцени: оператори, асистенти тощо. Зі Швеції, крім самого режисера, приїде п’ять телеоператорів, менеджер сцени та оператор пульту.

Ще одна новація цього року – формат зображення 16:9. Він не традиційний для телебачення. «Формат притаманний широкоформатному кіно, – коментує Свен, – він приємніший для перегляду, ніж звичний телевізійний. «Картинка» в цьому форматі багатша, ми можемо помістити в кадр значно більше того, що відбувається в залі, а це створює краще відчуття майданчика».