І моторолерам правила писані

За минулі вихідні столичне управління ДАІ зафіксувало чотири дорожньо-транспортні пригоди, учасниками яких стали водії моторолерів.

Найтрагічніші наслідки мала аварія, що сталася в неділю близько 3 години ночі поблизу вулиці Лайоша Гавро в Оболонському районі. Керував моторолером 34-річний чоловік, а його пасажиркою була 27-річна жінка. Саме вона й загинула після того, як моторолер, що рухався, за попередніми даними, на занадто високій швидкості, вдарився в перешкоду. Водія відправлено до лікарні швидкої допомоги.

Три інші дорожньо-транспортні пригоди сталися з тих же причин – перевищення швидкості.

Моторолери в правилах дорожнього руху прирівнюються до велосипедів, тож посвідчення на право керування ними не потрібне. Але це не означає, кажуть у столичному управлінні ДАІ, що на проїжджій частині можна поводитися, як заманеться. Елементарні правила треба знати: рухатися не далі як на  метр від краю дороги, дотримуватися вимог при виконанні поворотів тощо. Втім, це власники таких транспортних засобів найчастіше ігнорують. На практиці, все буває так – якщо посвідчення не треба, то сів за кермо та й поїхав… Не маючи необхідних знань та навичок водія, створюючи загрозу не лише для себе, а й для інших учасників дорожнього руху.

У ДАІ впевнені, що водії моторолерів повинні знати правила. Як і кожен учасник дорожнього руху, втім, невідомо, яким чином ті знання можна перевіряти. Є кілька пропозицій. Можливо, на право керування моторолером необхідно буде мати спеціальне посвідчення.