Роботодавці відчули підтримку

Незважаючи на дощову погоду, минулої суботи в залі Центру культури і мистецтв КПІ вільних місць було мало. На зустріч із Київським міським головою Олександром Омельченком та керівництвом столичної держадміністрації приїхали підприємці та роботодавці Києва.

Це була вже друга така зустріч. У вступному слові Олександр Омельченко наголосив на великому внеску столичних підприємців  у справу  економічного розвитку Києва, ліквідації безробіття і поповнення міської та державної скарбниці.  Але, зазначив він, слід розвивати не лише торговельний бізнес, а й звертати увагу на інші галузі народного господарства. Міська влада, за словами Олександра Омельченка, всіляко сприятиме розвиткові підприємництва.

Начальник Головного управління з питань підприємництва Віктор Білич значну частину свого виступу присвятив так званому «єдиному вікну». Йдеться про систему максимально спрощеної процедури отримання дозвільних документів на підприємницьку діяльність.

Після багатьох виступів було підписано меморандум про взаємодію громадських об’єднань підприємців, організацій роботодавців та міської влади з питань підтримки і розвитку підприємництва. У меморандумі зазначено, що він є договірним актом, тож підприємці й представники влади зобов’язалися підвищувати якість управління у сфері держрегулювання й підприємництва, створювати нові робочі місця, впроваджувати інноваційні технології у виробництво й управління, забезпечувати прозорість у відносинах влади й бізнесу. Київська міська влада бере на себе зобов’язання будувати регуляторну політику на засадах доцільності, відкритості й ефективності, контролювати дотримання принципів і порядку взаємин бізнесу і влади в дозвільних процедурах, впровадити принцип «єдиного вікна» при реєстрації бізнесу. Меморандум відкритий до підписання, і приєднатися до нього можуть нові учасники.