На рекорди надихнув телефон

Рекордсмен Книги Гіннесса  Павло Гудімов нарешті презентував свою сольну платівку «Трампліни».

Нагадаємо, що музикант побив світовий рекорд швидкості зйомок відеокліпа. Ролик «Коротка розмова» зняли, змонтували та показали в ефірі за 3 години 28 хвилин. До того ж знімали в прямому ефірі телеканалу. «Це дуже складна робота – розважати глядачів та знімати кліп у непристосованій для цього студії, з температурою понад 35 градусів тепла через величезну кількість світлових приладів», – пригадує гітарист «Океану Ельзи».

Поштовхом до початку роботи над альбомом став мобільний телефон. Одного разу Павло заспівав приспів «Трамплінів» як мелодію дзвінка мобільного телефону своєї подруги. Усі знайомі, що чули мелодію, просили продовження пісні. Перший матеріал був записаний у Павла вдома, під час імпровізованого концерту з учасниками «Гурту Йо-Гурт». Вийшло півтори години «сирих», але чесних композицій. Наступного ж дня Гудімов купив усе для домашньої звукової студії – спеціальні комп’ютери, мікрофони, барабанну установку. Але робота переривалася гастрольними поїздками з «Океаном Ельзи». Щоправда, в кожній такій мандрівці Павло вигадував дві пісні.

Юрій Хусточка допоміг знайти музикантів: бас-гітариста Дениса Левченка та барабанщика Славу Васильєва. Запис довірили Максиму Капусті.

Випуск сольної роботи, до речі,  аж ніяк не свідчить про те, що музикант збирається залишити гурт: «Я граю в «Океані Ельзи» понад десять років, це третина мого життя. Я люблю цю групу, пережив з нею багато та не збираюся йти. Але є пісні занадто особисті, які ти маєш співати сам, – тому я й записав цю платівку».

«Мене порівнюють із Вуді Аленом, Гаррі Поттером, Остіном Пауерсом, – ви просто не бачили мене без окулярів»,  – іронізує Павло Гудімов щодо своєї зовнішності.