Зоопарк готується до ювілею

Згідно з програмою соціально-економічного розвитку Києва на 2005 рік, Київська міська державна адміністрація має намір інвестувати 10,147 мільйона гривень у реконструкцію Київського зоопарку, де зараз мешкає понад 2,5 тисячі тварин.

4,8 мільйона гривень КМДА планує виділити на завершення павільйону людиноподібних мавп, 1,48 мільйона – на павільйон слонів, 407,5 тисячі – на проектування реконструкції та будівництва інженерних мереж, 777 тисяч – на реконструкцію котельні зі зміцненням схилу, 393 тисяч – на проектування реконструкції підпірних стін. 165 тисяч гривень піде на павільйон дрібних ссавців, по 300 тисяч на проектні роботи  павільйонів «Акваріум» та «Тропічний ліс».
Адміністрація, крім того, запланувала перспективне проектування павільйонів дрібних хижаків, жирафів, зебр, лемурів, мавп і макак, пінгвінів, павіанів, тропічних ведмедів. Поетапний ремонт павільйонів, інженерних мереж, підпірних стін і котелень зоопарку розпочався ще 1998 року.


У відділі капітального будівництва Київського зоопарку повідомили, що ремонт об’єктів зоопарку планується завершити до 100-літнього ювілею закладу,  що відзначатиметься 2008 року.