«При Кучмі було краще!»,–бідкається вчорашній антикучміст

Лідеру київських об’єднаних есдеків Вадиму Місюрі, як тому Тарасу Чорноволу, певно, судилося бути «вічним опозиціонером».

Чотири роки був соціалістом із парламентським мандатом, мерз у наметах за «Україну без Кучми», а потім пішов «погрітися» в прокучмівську СДПУ(о). І дещо, схоже, прогадав. Через короткий прохідний список есдеків не потрапив знову до Верховної Ради. Та й загалом до влади, як уся СДПУ(о) після останніх виборів.

Опозиція для Місюри – справа звична. Як і намети в центрі Києва. Нині він опікується тими, що біля Маріїнського парку, – донецькими. «Якщо наметове містечко знесуть, то з’являться десятки чи сотні нових по всій Україні. Підемо навіть на Банкову», – пригрозив днями столичній владі столичний опозиціонер. Київський осередок СДПУ(о) заявив про опозиційність до всієї Київради, адже, мовляв, більшість міських депутатів – «помаранчева». За словами Місюри, у тих проблемах Києва, на яких наголошують пікетники на порозі мерії, винні депутати, котрі голосували за обурливі постанови. «Крайнім не потрібно робити одного Омельченка», – заслужив хоч від одного есдека «добре слово» міський голова. Але «заступилися» київські есдеки за О.Омельченка тому, що з’явився «святошинський» князь, який хоче стати «царем Києва». Так секретар Святошинського осередку СДПУ(о) Олексій Гарячек обізвав народного депутата Володимира Бондаренка. І вилив на нього чимало словесного компромату. Нібито й гроші бюджетні привласнив, і опозиційних бізнесменів зі Святошина до «чорних списків» заніс, та й старенький «Опель» підпалив, аби інсценувати автотеракт перед виборами…

– Такого безладу навіть при Кучмі не було, – підтримав однопартійця на прес-конференції колишній антикучміст Місюра. І заявив, що переходить у жорстку опозицію. Як головний есдек Медведчук до влади Ющенка, так і «дрібніший» Місюра до влади Києва. А куди їм іще дорога?