Щочетверга – граблі та віники у руки

Уже кілька тижнів як земля звільнилася від снігу і сонце дарує тепло – настав час прибрати свій дім, свою вулицю, своє місто. Весняний двомісячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану Києва стартував ще місяць тому. Тож у столичних комунальних служб часу для приготувань було достатньо. Першими про виконаний обсяг робіт звітували Оболонський та Деснянський райони.

Приємно було спостерігати, як до прибирання територій, окрім комунальників, долучилися й усі небайдужі. З граблями та віниками у парках, скверах і навіть лісосмузі працювали вчителі зі школярами. А вимуштрувані військовослужбовці акуратно білили огорожі та вичищали проїжджу частину. Найбільше блищали чистотою прилеглі до споруд райдержадміністрацій території. Центральні вулиці та парки районів теж радували око перехожих. Потрудилися і в Пущі-Водиці та селі Троєщина – прибрали залежане торічне листя й сміття.

На жаль, не всі підприємства, установи та організації долучилися до цієї справи належним чином. Яскравий приклад тому – славнозвісне «Сільпо», що на Оболонському проспекті. Тут плити пішохідних доріжок зруйновано вщент, а газони заїжджено колесами.

«Якщо сподіватися лише на комунальні служби, то порядку не буде!» – наголосив начальник Головного управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном Сергій Рюмшин. За словами пана Рюмшина, окрім безпосередніх коштів, на благоустрій районів спрямовуються й додаткові – від реклами: за цей квартал отримали майже 3 млн. грн., з яких 134 тис. грн. – Деснянський та майже 240 тис. грн. – Оболонський.

Голова Оболонської РДА Микола Товкач зауважив, що однією ложкою дьогтю можна зіпсувати бочку меду. А «дьогтем» в Оболонському та Деснянському районах стали окремі захаращені прибудинкові території та стихійна торгівля. «Щодо самовільної торгівлі, то все залежить від охоронців правопорядку, причому державних. Була б це муніципальна міліція, то завтра ж тут усе це зникло б», – запевнив пан Товкач.