На конкурсних та аукціонних засадах

Учорашнього дня чимало киян чекали з нетерпінням. Адже на 14 квітня було призначено сесію Київради з питання прийняття рішень щодо «конфліктних» об’єктів будівництва. Але вже звичний натовп пікетників під стінами мерії був розчарований: замість сесії Київради відбулися депутатські слухання, щоправда, присвячені містобудівній політиці у столиці.

Головуючий на слуханнях заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Яловий так прокоментував учорашню подію:

– Ми обговорили дуже важливі для Києва проекти рішень. Вони стосуються надзвичайно принципових питань, пов’язаних із будівництвом у столиці, розвитком Києва і змін у столичній земельній політиці. Прийняття на сесії Київради цих рішень повністю розв’яже всі проблеми, що стосуються питань надання земельних ділянок і містобудівної політики. Адже вони враховують громадську думку. Передбачається надання земельних ділянок на конкурсних та аукціонних засадах (крім зведення об’єктів бюджетного фінансування), обов’язкове врахування вимог Генерального плану, розробка детальних планів забудови територій.

Докладніше про запропоновані рішення ми розповімо в одному з наступних номерів газети.