З іменем Павла Вірського

Відбувся великий святковий концерт провідних дитячих хореографічних колективів Києва та учнів дитячих шкіл естетичного виховання, присвячений 100-річчю з дня народження Павла Вірського – засновника української академічної хореографічної школи. Цей концерт, що пройшов за участю 23-х колективів, у Центрі культури і мистецтв Національного авіаційного університету, – заключний акорд фестивалю, присвяченого  ювілею митця.  Журі фестивалю на чолі з народним артистом, Героєм України Анатолієм Авдієвським нагородило багато хореографічних колективів та їхніх керівників дипломами «За досягнення високих результатів у галузі хореографічного  мистецтва».

У рамках фестивалю також відбулася наукова конференція, у якій взяли участь провідні спеціалісти національної хореографії – народні артисти України Мирослав Вантух, Валерія Вірська, доктор мистецтвознавства Юрій Станішевський та інші.

Творчий вечір, присвячений пам’яті Павла Вірського, відбувся за участю ветеранів Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського.

Святкові заходи пройшли за підтримки КМДА, голова оргкомітету – начальник Головного управління культури, мистецтв і охорони культурної спадщини міськдержадміністрації Олександр Биструшкін.