«Пора міняти владу в Броварах!»

Під таким гаслом минулої суботи в Броварах відбувся багатолюдний мітинг протесту проти підвищення плати за комунальні послуги, який переріс у мітинг недовіри міському голові Віктору Антоненку. Організатори мітингу – місцеві представники всіх партій, зокрема і Всеукраїнської організації «Громадський контроль», а також депутати міської ради.

Учасники мітингу звинувачували Віктора Антоненка в тому, що він не виконав жодного пункту своєї програми, з якою переміг на виборах три роки тому. Серед обіцянок, на які «купилися броварчани», обираючи Віктора Антоненка міським головою, були такі: приєднання до Києва; проведення до Броварів (три чверті населення яких працює в столиці) лінії метрополітену або швидкісного тролейбуса; зниження і впорядкування цін на комунальні послуги. Він не виконав жодного. Навпаки, за три роки його «правління»  тричі підвищували тарифи на комунальні послуги. Нині Антоненко намагається всіма правдами і неправдами в чотири рази збільшити квартплату – із 39 копійок за кв. м – до  1,32 грн. А також підвищити плату за проїзд у міському і міжміському транспорті, що й так уже не по кишені тисячам студентів і зубожілим броварчанам, змушеним шукати роботу в Києві.

Мітингувальники звинувачували міського голову і депутатів міської ради в корупції, розкраданні земель територіальної громади, роздаванні дорогих земельних ділянок замість черговиків – іногороднім і «вірнопідданим», розвалі комунальних служб і в занепаді житлового фонду, родинній клановості й узурпації влади, присвоєнні собі перемоги броварчан у Помаранчевій революції тощо. Вони звернулися до депутатів міської ради не голосувати на черговій сесії за підвищення тарифів. У разі невиконання вимог ініціативна група почне процедуру дострокового припинення повноважень міського голови та депутатів, які діють тільки у власних інтересах і нічого не роблять для жителів Броварів.