Вшанували пам’ять жертв війни

Невблаганний час віддаляє нас від трагічних подій Великої Вітчизняної війни і фашистської окупації. Людей, які зазнали жорстокостей воєнних репресій, стає все менше. Проте про них пам’ятають. Вшановують також тих, кому не пощастило вижити. Роблять це і на рівні влади.

Саме так було учора. З нагоди відзначення Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів представники міської влади вшанували пам’ять загиблих українців. Київський міський голова Олександр Омельченко разом зі своїми заступниками та головами райдержадміністрацій поклали квіти до пам’ятного знака на місці Сирецького концтабору та до пам’ятника загиблим у Бабиному Яру.

Під час церемонії було остаточно визначено місце встановлення пам’ятного знака жертвам нацизму. За словами Олександра Омельченка, його буде розташовано ліворуч перед входом до Бабиного Яру, а відкриють його вже цього року, якраз до річниці початку війни 22 червня. Спорудження пам’ятного знака обійдеться місту близько 700 тисяч гривень. «Відкриття такого пам’ятника ще раз нагадає усім про ті втрати і жертви, яких зазнав світ упродовж війни і фашистського свавілля», – сказав Олександр Омельченко.