Катання на спецліфті

У місцях пожвавленого транспортного руху, де неможливо побудувати підземні переходи, зводять незвичні мости зі спеціальними ліфтами. Але вони з невідомих причин зазвичай або не працюють, або використовуються не за призначенням. Яскравий приклад тому – «помаранчевий» міст на зупинці «Лебедєва-Кумача».

Дістатися протилежного боку гамірної автомагістралі, яка прямує до Караваєвих дач, можна за кілька хвилин. Слід лише «порахувати» спіральні сходинки заскленого надземного мосту. Але перехожі чомусь не мають бажання переставляти ноги зі сходинки на сходинку. Отож, аби не витрачати зайвих зусиль, користуються ліфтом, призначеним для інвалідів, осіб похилого віку та дітей. До того ж людей з обмеженими фізичними можливостями там не часто зустрінеш. «Лінивців» можна було б зрозуміти, якби міст був на десятому чи …надцятому поверсі. Але ж він – на умовно другому!

Мабуть, одна з причин «катання» не за призначенням – те, що ліфт працює не постійно. Розклад руху такий: із 7-ї до 19-ї години. Тому всі ним і користуються аби даремно не простоював. І ще один привід: цікаво ж хоча б разок прокататися у спецліфті. Переважно серед таких «зацікавлених» – підлітки, для яких це своєрідний атракціон. Але чи надовго вистачить ресурсу в цієї техніки?