Протест… на захист

Одразу три різних пікети було вчора біля столичної держадміністрації. Міську мерію пікетували як противники міського голови Олександра Омельченка, так і його прихильники.

Найбільша кількість маніфестантів – близько ста осіб – від Української народної партії. Під гаслами «Хабарників у тюрми», «Очистимо місто від нечисті» її прихильники через гучномовці вимагали від Київської міської влади не втручатися у виборчий процес в окрузі № 60 по виборах до Київради.

Представники організацій із захисту тварин «SOS» від імені громадськості міста вимагали припинення жорстокого відлову тварин напередодні проведення «Євробачення-2005». Учасники акції також виступили проти діяльності комунального підприємства «Притулок для тварин», яке, на думку пікетувальників, своїми жорстокими діями щодо тварин споганює авторитет столиці.

У цей же час близько півсотні осіб поряд проводили свою акцію на підтримку Олександра Омельченка і голови Шевченківської райдержадміністрації Миколи Харитончука. За словами її учасників, аналогічна акція відбувалася і біля Шевченківської РДА.

До протестувальників вийшов заступник голови Київської міськдержадміністрації Володимир Ільгов. Він пообіцяв вивчити вимоги пікетувальників.