Партія регіонів рахує солідарних

Останнім часом серед політичних сил стало модно заносити громадян до різних списків. То Микола Габер рахує патріотів України, то «Пора» формує «чорні» реєстри. Вирішила не відставати і Партія регіонів. Опозиціонери започаткували акцію «Список солідарних».

Що ж це за списки такі? Регіонали вирішили об’єднати тих, хто незадоволений нинішньою владою та виступає проти розділення суспільства, але чомусь боїться висловити свою позицію. «Солідарних» об’єднуватиме повага до переконань іншої людини. А ще підтримка цінностей (чи то пак «понятій»?), які під час президентських виборів відстоював Віктор Янукович. Мабуть, і з «козлами» вони теж боротимуться.

Виявляється, такі громадяни потребують захисту від дій влади. Бо їх нібито переслідують за політичні погляди. До приймалень Партії регіонів надходять скарги, що десь там когось уже скривдили. На Західній Україні начебто масово звільняють із роботи прихильників Віктора Януковича, відкривають проти них кримінальні справи, перевіряють їхній бізнес. Ті навіть просять, аби їх переселили до іншого регіону (а може хтось таким чином хоче поліпшити умови проживання за рахунок нової опозиції?).

Сама ж акція полягає в інтернет-голосуванні на сайті партії. До того ж думку можна висловити і анонімно. Ініціативу подав, звичайно ж, сам Віктор Янукович. Почалася акція ще 28 березня і відтоді свою думку висловило аж 3750 осіб. Їх і занесуть до «Списку солідарних». Але народний депутат Валерій Хомутинник заявляє, що невдоволених владою набагато більше. Тільки от не подумали опозиціонери, що, либонь, далеко не всі противники влади мають доступ до Інтернету.

Як зауважив вірний соратник Віктора Януковича Тарас Чорновіл, мета акції – протистояти відтворенню кучмізму і побудувати громадянське суспільство. На його думку, така спроба на Майдані провалилася. Помаранчеву революцію він узагалі називає помилкою наївних людей, котрі повірили своїм обранцям.

Формування «Списку солідарних» триватиме щонайменше до парламентських виборів. Його члени навіть зможуть стати кандидатами в депутати від Партії регіонів. Але чи багато громадян захоче скористатися цим шансом?..