Інтервенція на ринку м’яса

На папері доходи населення в першому кварталі начебто зростають, а насправді в гаманцях більшості з нас не вельми густо.

Та ще й ціни підскочили до самісінької стелі. Де це бачено, щоб український національний продукт – сало – коштував 5 у.о. за 1 кг, а м’ясо й того більше – 25-32 гривні. Хоча, як стверджує Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, селянин отримує за кожен проданий кілограм телятини (живої ваги) 7-8 гривень, а свинини – 10-11. Далі йдуть усілякі накрутки: з того кілограма м’яса хочуть мати зиск посередники, закупівельники, торговельники. Отож і накручують ціну так, що вона на ринку вдвічі більша від закупівельної.

За останні два тижні Юлія Володимирівна, за її словами, стала неабияким фахівцем у галузі сільського господарства. Що-що, а про м’ясо вона знає все. Тому й запевняє всіх нас, що через півтора-два тижні на прилавках з’явиться яловичина по 11-12 гривень, а ще через тиждень – і свинина по 16-17 гривень за кілограм. Задля цього уряд застосує економічні й силові методи. Прокуратура та МВС мають визначити крайнього – того самого спекулянта, який установлює на м’ясо захмарні ціни. Спекулянтам та хабарникам, яких чимало на кожному ринку, буде непереливки.

Окрім того, що до України вже завезено сто тисяч тонн м’яса (на жаль, воно іноземне, часом красиве лише з виду), уряд має намір провести аукціони із закупівлі свинини і телятини. І про рибу не забули – почали врегульовувати митні тарифи.

Можна полегшено зітхнути: на Великдень на святковому столі українців буде і кільце ковбаси, і поросятко з хріном… Утім, поживемо – скуштуємо.