Щедрий ужинок «Пекторалей»

На сцені театру імені І.Франка відбулося вручення Театральної премії «Київська Пектораль». Премію отримали й «франківці» за спільний проект з банком «Надра» – постановку «Брати Карамазови», яка перемогла у восьми «пекторалях» з чотирнадцяти і стала кращою виставою драматичного театру. Цей проект з упевненістю можна назвати одним із найбільш значних мистецьких проектів у сучасному культурному житті України.

Традицію підтримки театральних проектів банком «Надра» було започатковано ще в 1999 році, завдяки якій за останні роки в театрі імені І. Франка було поставлено 6 п’єс. Серед них – «Ревізор» Миколи Гоголя, «Отелло» Вільяма Шекспіра, «Езоп» Гільєрме Фігейредо, «Буквар миру» за мотивами твору Григорія Сковороди, «Брати Карамазови» Федора Достоєвського та «Пігмаліон» Бернарда Шоу. Як зазначила народна артистка України Наталя Сумська на спільному вечорі банку «Надра» та акторів театру імені Франка: «Кожна актриса світу мріє зіграти роль Елізи Дуліттл. Я зіграла її завдяки банку «Надра»...

Про подальші постановки на «першій сцені України» з нами поділився головний «франківець», віртуоз української сцени Богдан Ступка. За його словами, глядачі матимуть змогу насолодитися грою кращих акторів національної сцени у виставі «Наталка Полтавка», прем’єра якої запланована на кінець травня цього року. За давньою доброю традицією постановка вистави здійснюється за підтримки банку «Надра».

Богдан Ступка не сумнівається, що постановка буде цікавою, адже до роботи над виставою запросили відомого естрадного співака Олега Скрипку та режисера Олександра Анурова, який вже ставив у театрі ім. І. Франка складну філософську виставу «Буквар миру» за творчістю Сковороди. До того ж музика Миколи Лисенка у виставі зазвучить по-новому – в сучасному аранжуванні Олега Скрипки, який, до речі, буде задіяний у виставі ще й як актор.