Журнал про права людини

Так назвав вихiд у свiт «Українського журналу про права людини» Семен Глузман, вiдомий правозахисник та психiатр, колишнiй в’язень сумлiння, член редакцiйної колегiї нового видання. Вiн упевнений, що нашiй країнi потрiбнi грамотнi правники. Не знавцi кодексiв та пiдзаконних актiв, а знавцi Права.

Презентацiя двох чисел журналу –  добра заявка на розвиток украй необхiдної справи в Українi. Як наголосили засновники часопису (а це передусiм Українсько-американське бюро захисту прав людини), таке видання має стати  трибуною, де  зав’язуватимуться дискусiї, суперечки, обговорення проблеми фiлософiї права, моралi та права, соцiологiї права тощо. І Помаранчева революцiя також обговорюватиметься як феномен масового протесту.

Усi в один голос констатували: вихiд такого журналу – давно на часi. Формування демократичного суспiльства неможливе без розвитку правосвiдомостi.
Ми тiльки вчимося  витворювати свободу i жити в нiй. Вчимося будувати й жити в цивiлiзованому суспiльствi. І, як наголошували промовці, влада не може бути доброю. Вона може бути тiльки такою, що контролюється народом, або – не контролюється.

Отож, «Український журнал про права людини» – задля формування громадянської та правової свiдомостi кожного з нас. Часопис – незалежне видання, яке безоплатно поширюють серед професiйних правникiв, студентiв та представникiв громадських профiльних органiзацiй.