І гроші, й гарячі обіди

ЩОКВАРТАЛЬНУ адресну матеріальну допомогу із 1 січня до 31 грудня 2005 року отримуватимуть учасники народного ополчення, які брали участь в обороні Києва в період з 11.07.1941 до 19.09.1941 року. Головне управління соціального захисту населення виплачуватиме її за списками, наданими управлінням у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці.

КОЖНІЙ сім’ї  загиблого учасника війни в Афганістані, міський голова Олександр Омельченко розпорядився впродовж цього року надавати щоквартальну адресну матеріальну допомогу – 150 гривень.

ВИПЛАТИ на дітей одиноким матерям, багатодітним сім’ям на продукти харчування та проїзд, а також по догляду за інвалідом першої групи або літньою людиною, що досягла 80-річного віку, збільшено цього року на 20 відсотків. Загалом на соціальне забезпечення населення зі столичного бюджету виділено 394,8 мільйона гривень.

ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ умов життя самотніх малозабезпечених киян із міського бюджету виділено 400 тисяч гривень. Зокрема, 100 тисяч гривень призначено на організацію безкоштовного харчування громадян похилого віку та інвалідів, які мешкають у спеціалізованому жилому будинку на вулиці Котельникова, 32/11, 200 тисяч гривень – на фінансову підтримку Київського міського комітету Товариства Червоного Хреста для організації безплатного харчування малозабезпечених громадян, утримання банків одягу, придбання ліків, швейного обладнання, ремонт білизни та для матеріального стимулювання окремих працівників за сумлінне виконання службових обов’язків. Для забезпечення гарячими обідами через Київський міський комітет Товариства Червоного Хреста малозабезпечених громадян додатково виділено 100 тисяч гривень.