Центр імені Роднянської

На київській землі, де розташована найстаріша синагога, невдовзі розпочнеться будівництво культурного центру імені Лариси Роднянської – заслуженої діячки українського кінематографа. Першим кроком до його зведення стало закладання латунної капсули з посланням для нащадків.

Днями у затишному дворі синагоги на Щекавицькій, 29, головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх урочисто зачитав послання для майбутніх поколінь і поклав його в бетонний куб, який стане частиною фундаменту майбутньої споруди. Він зазначив, що центр імені Лариси Роднянської, яка торік пішла з життя, сприятиме розвитку єврейської культури та мистецтва в Україні, стане місцем, де проводитимуть культурні та громадські заходи. Вшанувати пам’ять талановитої жінки приїхали міністр транспорту і зв’язку України Євген Червоненко, а також Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Гербст.

Заслужений будівельник України Володимир Пінчук розповів, що будівництво розпочнеться в червні-липні. Воно стало можливим за фінансової підтримки сина Лариси Роднянської – Олександра – відомого українського продюсера.