«Меморіальний парк під загрозою»

На публікацію під таким заголовком («ВК» за 15.03.05 р.) надійшла відповідь за підписом начальника Державного управління екології та природних ресурсів у м. Києві Миколи Мовчана. У ньому зокрема сказано:

«У Держуправлінні розглянуто публікацію, в якій висловлено стурбованість щодо збереження заповідного парку імені О. Богомольця в зв’язку із запланованим будівництвом на території Центральної міської клінічної лікарні житлового будинку.

Повідомляємо, що рішення про розміщення об’єктів будівництва у Києві ухвалює Київська міська рада на основі висновків відповідних служб. Розташування об’єктів належить до повноважень Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА. Держуправління екології визначає можливий вплив на навколишнє середовище від їх розміщення та експлуатації.

Місце розташування об’єкта за зазначеною адресою погоджене із Держуправлінням, оскільки житлові будинки не належать до «Переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку». Житловий будинок планується розмістити на землях ЦМКЛ за межами заповідної території, і жодне дерево на території парку зрубане не буде.

Держуправління зазначає, що це проблема не екологічного, а морально-етичного та соціального спрямування. Це будівництво може завдати шкоди історичному середовищу центральної частини міста. Проте вирішення цих питань не належить до повноважень органів Мінприроди».