Представили «Байковий некрополь»

Українці споконвіку шанували своїх предків. Наші пращури, проводжаючи рідних в останню путь, намагалися зробити все, аби їх пам’ятали нащадки. Ця традиція збереглася й понині.

Такими задумами керувався Віктор Жадько, який нещодавно презентував фотоілюстрований довідник «Байковий некрополь». Головне завдання довідника – розпочати каталогізацію поховань визначних особистостей, узагальнити дані про Байкове кладовище та зафіксувати на фотознімках пам’ятники, надгробки, каплиці та місця поховань відомих людей. Автор згадав і людей, могили яких, на жаль, не збереглися.

На презентацію приїхали колеги та друзі Віктора Жадька. До них приєднався і перший заступник начальника Головного управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю КМДА Олександр Бурківський, який наголосив, що Київський міський голова Олександр Омельченко високо оцінив працю Віктора Жадька і назвав її вкрай потрібною сучасному поколінню.

Віктор Жадько – не аматор у написанні книг. Із-під його пера вийшли цікаві книжки: «Передай вогонь синам», «Благословенне святим Миколаєм», інших. Автор і надалі планує працювати над благородною справою – увічнення пам’яті наших предків.