Мандруючи старим світом

Цієї неділі, 3 квітня о 18 годині, у Лютеранській кірсі св. Катерини (вул. Лютеранська) ансамбль старовинного співу «Музичні Асамблеї» (художній керівник Денис Поддячий), представляє програму духовної музики доби бароко «Мандруючи  старим світом» за участю ансамблю старовинної музики «Silva Rerum» (Тетяна Трегуб – клавесин, Анна Гончарова – віолончель).

Ансамбль «Музичні Асамблеї» діє з 1996 року. У його складі п’ять співаків з багатим досвідом роботи у різноманітних жанрах та школах давнього мистецтва за участю провідних західноєвропейських фахівців. Вивчення стилістичних та виконавчих особливостей доби бароко відтворюється в автентичності виконання.
Творчий задум ансамблю: поєднати духовні твори композиторів різних країн – Італії, Іспанії, Англії та України, але створених майже в один час – у першій половині XVII століття.

«Насамперед для нас було важливо показати, що українська музика доби бароко не відокремлена від світового процесу, а є невід’ємною часткою найвищої культури Європи, – каже Денис Поддячий. – Прикро, що нині старовинна музика тільки зрідка звучить у наших концертних залах. Дехто вважає, що цей світ занадто далеко від нас за часом, а мистецькі твори цієї доби нагадують «старі речі з музейної шафи». Та світ цей, як старовинний кольоровий вітраж у вікні, на перший погляд здається нам сірими плямами, доки перші промені  вранішнього сонця не осяють його життєдайною силою і він не заграє всіма барвами краси. Світ доби бароко допомагає нам не лише уявити давнє життя, його «колір», дух, голос, а й почути самих себе, себе серед інших, надихаючи нас на нескінченний шлях пошуку любові».

Вхід на концерт вільний.