Аби зірки не знущалися з улюбленців

Міська влада Західного Голлівуду, де закони визначають людей не як власників тварин, а як їхніх опікунів, має намір покласти край знущанням, яких зазнають домашні улюбленці кінозірок. Мер міста запропонував заборонити будь-які пластичні операції тваринам, бо зараз пошесть змінювати зовнішність та природні ознаки чотирилапих перейшла вже розумні межі.

За допомоги хірургічного втручання собак, наприклад, позбавляють можливості гавкати і видирають їм «небезпечні для людини» ікла, обрубують хвости і підрізають вуха, щоб вони мали кращий вигляд. У кіно-дів популярні операції, які фактично перетворюють тварин на живі плюшеві іграшки. У Західному Голлівуді переконані, що невдовзі «зоряним» цуцикам і кішечкам не доведеться на забаганку господарів позбуватися хвостів, вух чи інших частин тіла, бо їх захистять законодавчо. І мають на те вагомі підстави, адже з 2003 року в місті заборонили виривати пазурі в кішок. Цю операцію їм робили, аби вони не дряпали дорогі «зоряні» меблі.

І хоча й прихильники, і більш помірковані городяни розуміють, що хірургічні втручання – нелюдяні, бо тваринам дуже боляче, вони все ж ще не вирішили, як бути у випадках, коли, наприклад, собакам деяких порід просто необхідно купірувати вуха. Адже доберман з непідтятими висячими вухами виглядатиме просто чудовиськом.

До речі, заборона на пластичну хірургію для тварин діє в багатьох країнах Європи. У США ж Західний Голлівуд стане першим містом, у якому буде ухвалено такий «гуманний» закон.