Треба з трибуни сказати правду

31 березня Печерський районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Київського міського голови Олександра Омельченка до народного депутата України Леоніда Черновецького.

Позивач, як зазначається у рішенні суду, просив визнати наклепом відомості, поширені Леонідом Черновецьким 21 жовтня минулого року в сесійній залі Верховної Ради України.

Вислухавши сторони та вивчивши докази, суд задовольнив позов і зобов’язав народного депутата на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради, після того, як рішення суду набуде чинності, оголосити з трибуни такий текст: «Поширену мною на пленарному засіданні Верховної Ради України 21.10.2004 року інформацію про те, що «Киевская городская государственная администрация во главе с Омельченком за бюджетные 12 миллионов долларов (если вы не проголосуете за этот законопроект, он будет делать это и дальше) покупает самолет и летает на нем, в то время как люди умирают в округах с голоду» вважати такою, що не відповідає дійсності. Оскільки ні Київська міська державна адміністрація, ні особисто Омельченко О.О. у своїй власності літака ніколи не мали».
Суд також зобов’язав Леоніда Черновецького компенсувати моральні збитки, заподіяні ним позивачеві, і стягнув з нього на користь Олександра Омельченка частково сплачене позивачем державне мито.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації