Росіяни хочуть перейменувати Землю

Перейменувати Землю запропонував президенту РФ В.Путіну пенсіонер з Ульяновська. З аналогічними зверненнями колишній викладач тамтешнього училища цивільної авіації Юрій Шмаков звернувся також до президентів Німеччини та Франції.

«Населення нашої планети закодоване на смерть, треба це виправити, – пояснив Шмаков кореспондентові «ВінТА», – слово «земля» дуже песимістичне, адже всі ми з часом «лежатимемо в землі». Треба терміново перекодувати народ на життя. Наприклад, назвати нашу планету – «Віта», що  саме й означає «життя».
На диво, в адміністрації російського президента до ідеї пенсіонера поставилися напрочуд серйозно. Його листа переадресували в Академію наук Росії під грифом «терміново взяти до уваги».

Учені пропозицію пенсіонера обговорили і на свій страх і ризик вирішили, що вона… «дещо несвоєчасна». Їх думку адміністрація Путіна «поділила» і переказала вельмишановному росіянину Юрію Шмакову, що «наразі на планеті багато інших проблем». Приміром, чеченці… Однак пенсіонер не має наміру полишати цей задум і з нетерпінням чекає відповіді від двох інших президентів.

Якби він прислухався до нашої думки, то ми б йому запронували спершу звернутися до недавнього кандидата в президенти РФ пана Жириновського. Оцьому справді така «глобальна проблема» припала б, як то кажуть, до душі.

Судан мало не оголосив війну США

Уряд Судану мало не пішов війною на бушівську Америку.

І то не згарячу, а з цілком реальних причин. Секретар президента в Хартумі з жахом довідався з офіційного веб-сайту конгресу США, що Штати в 60-ті роки проводили в Судані ядерні випробування. Втім, виявилось, що вся біда в граматичній помилці.

На веб-сайті було опубліковано звіт палати представників, в якому згадувалося про ядерні вибухи, що проводились із 1962 по 1970 роки на випробувальному полігоні в Седані. Однак замість слова «Седан» нерозбірливий службовець втиснув цілий, найбільший за площею на Чорному континенті, Судан. Насправді ж у звіті йшлося про містечко в штаті Невада США, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Під час поїздки по Європі Джордж Буш «ненароком» переплутав у своїй промові Словенію зі Словаччиною, ступивши з трапу в Братиславі. Саме там він похвалявся, що «…в Америці й трієчник може стати президентом». Дякувати Богові, вони не переплутали сербську Крайну з Україною, коли бомбардували Союзну республіку Югославію.