Мін’юст підвів ксерокс?

Ще сніги не зійшли, а партії ростуть і ростуть, як опеньки після дощу. Мабуть, скоро тих опеньків буде ледь не півтори сотні. До міністерства юстиції вже вишикувалася черга партій з претензіями. Спочатку «Пора» поскаржилася, що урядовці затягують її реєстрацію. Затим «Партія політики Путіна». А тепер їхній приклад наслідує Партія гуманістів України.

Що ж це за політична сила? Виявляється, є і така партія. Вона три роки існувала, як громадська організація, а тепер от надумалася змінити статус. Набрали аж 17 тисяч підписів. Голова партії В. Нечипоренко довго розповідав, як доброзичливо народ ставився до активістів, які збирали ці підписи. Навіть залишали ночувати в себе вдома. А от правоохоронці перешкоджали процесу. У Білій Церкві нібито затримали одного з партійців і забрали в нього найцінніше – всі підписні листи.

Є зауваження і щодо процедури перевірки документів партії. Міліція й прокуратура, які цим займалися, начебто влаштували «масові допити з політичних мотивів». А ще, за словами партійців, хтось поперекручував прізвища в підписних листах, аби виставити це як помилку. Хоча цілком можливо, що урядовці просто не розібрали почерк.

Цікаву версію затримки розгляду документів висловив сам пан Нечипоренко. За його даними, в міністерстві сталася страшна аварія – зламався ксерокс. Через це, мовляв,  неможливо було розмножити підписні листи, аби надіслати їх на перевірку до регіонів.